ArmosA

Azienda Agricola ArmosA

De landerijen van ARMOSA liggen bij de kust in de buurt van Scicli, in de provincie Ragusa. armosa

De Azienda Agricola ArmosA  werd in 2002 opgericht door Michele Molgg om wijnstokken te cultiveren. De eerste wijnstokken (Nero d’Avola) werden geplant in 2003 in een terroir dat was geselecteerd op haar prachtige tufsteen bodem en de onmiddellijke nabijheid van de zee.

De filosofie van ArmosA is het verbeteren van de reputatie van de Nero d’Avola als oorspronkelijke inheemse druivenras van Sicilië. Door deze te laten groeien in een verscheidenheid van terroirs zal de kwaliteit van de geproduceerde wijnen een uitgesproken persoonlijkheid krijgen waardoor die het grondgebied zelf zal verpersoonlijken.

armosa2

De ArmosA wijnmakerij is een kleine producent met een wijngaard van  4,8 ha. (Nero d’Avola). Er wordt gestreefd naar  een optimale balans tussen natuur en productie  om een hoge kwaliteit en gezonde druiven te bereiken. De handmatige oogst en selectie vindt  ’s morgens (als het nog koel is)  plaats.

 

De kelder, verkregen uit de restauratie van agrarische gebouwen uit de vorige eeuw, is uitgerust met moderne roestvrijstalen vaten voor de  gisting bij een gecontroleerde temperatuur en houten vaten  voor de rijping. De filosofie van ArmosA luidt “de tijd werkt op wijn, niet de mens”.

 

De wijnen die ArmosA produceert zijn “Siclys” en de reserve “Curma”, beide geproduceerd uit pure Nero d’Avola, de “Salipetrj”  een droge witte wijn gemaakt van witte muscaat druiven, en tenslotte een grappa genaamd “Ayn”.