Milazzo

Azienda Agricola G. Milazzoimg_8542
Terre delle Baronia: een unieke streek.
De 75 hectare met de wijngaarden van de Milazzo familie vind je op 400 meter boven de zeespiegel op de heuvels aan het Noord-oosten van Campobello di Licata in de provincie Agrigento (aan de Zuidkant van Sicilië)
Een gebied met een kleurrijk mozaïek van bodemtypes en de invloed van het typisch mediterrane klimaat, perfect voor het telen van druiven die wijnen voortbrengen met een eigen identiteit en een origineel karakter.

De familie Milazzo is al vijf generaties verbonden aan de wijnbouw. Een erfenis die vandaag de dag is doorgegeven aan Giuseppina Milazzo en haar man Saverio Lo Leggio, verenigd in het streven naar continuïteit en een positieve evolutie van het merk Milazzo.

img_8545Het meest kenmerkende aspect van de Milazzo familie is het onvermoeibare werk in de wijngaard. De natuurlijke zorgvuldige verbetering van de wijnstok types is de vrucht van een route die meer dan vijftig jaar geleden begon en nog steeds actueel is: de zoektocht naar de perfecte combinatie tussen de selectie van de klonen, de keuze van de ondergrond en de kenmerken van het microklimaat in elk deel van het bedrijf.

 

 

Biologisch en Duurzaam

De biologische certificering bevestigt de inzet van deze wijnmakers om kwaliteitswijnen te produceren gecombineerd met een verantwoordelijkheid jegens hun werk- en leefklimaat.